Vårstädning trädgård Stockholm

Vårstädning av en trädgård i Stockholm, Klicka för att se bilderna hur det blev efteråt.
Samma trädgård? Ja, faktiskt.

expert på hur man beskär äppelträd

Idag har vi varit på fortbildningskurs med experternas experter i äppleträdsbeskärning. Vi har bland annat diskuterat och bytt erfarenheter med varann angående hur man beskär unga träd, så kallad uppbyggnadsbeskärning, hur man beskär gamla äppleträd, skadade träd, stympade träd, sjuka träd och hur man får igång träd som inte sätter så mycket frukt.

Vi har tränat på att ympa och vi har tränat på att klättra med sele i mycket höga träd, för säkerhetens skull.

Äppelträd med mycket vattenskott

Äppelträd som har mycket vattenskott har tidigare blivit för hårt beskurna. Trädet har då förlorat för stor mängd löv för att kunna förse trädet med den energi det behöver via fotosyntesen. Trädet svarar i panik med att skjuta massor av nya skott. Om man då igen tar bort dessa hamnar man i moment 22.

Vi beskär fruktträden varsamt med målet att under ett par års tid reducera antalet vattenskott och ta fram trädets vackra form och funktion, dvs att ge fin frukt. Var rädd om dina träd och anlita någon som är kompetent inom fruktträdsbeskärning.

Våren är här!

5 mars 2015

Nu är äntligen våren här! Trädgårdssäsong 2015 har börjat. Vi är ute och beskär träd, buskar och häckar. Välkommen att kontakta oss för att få hjälp i din trädgård.

Vintertid

15 januari 2015

Vad gör trädgårdsföretagen på vintern? Många skottar snö, något som dock vissa vintrar är en verklig bristvara - och när det väl snöar kan det hålla på i 4 dagar i sträck! Hos oss är vintern tid för semester, administration, tid för att se över verksamheten, förbättra arbetsrutiner samt tid för förkovring och vidareutbildningar. Ett av våra nya favoritföretag är Acama Konsult AB som är mycket duktiga inom vår bransch! 

Pågående projekt på Lidingö. Vi har tömt Trädgårdsgrossistens lager på torvblock och bambupinnar inför uppbyggandet av rhododendronrabatter. 28 kubikmeter rhododendron jord är levererad och utlagd med storskopan. 

En rabatt som blivit lite väl rufsig och vildvuxen behöver få ny struktur. Inga nya växter planterades utan en del togs bort, en del arrangerades om, kantstenarna fixades till. Svårare än så behöver det inte vara. Den 20 år gamla rosen gick dock inte att gräva upp med spade för att flyttas, roten fick huggas av med yxa!

Vi är på Djurgården och sköter en trädgård ett par dagar per vecka. Plötsligt hörs det ett långsamt knakande. Det visar sig vara ett mycket gammalt äppelträd som ger upp för tyngden av äpplen. Det fläks itu. Återstår bara att såga ner det, tyvärr. Synd att inte äpplena hunnit mogna åtminstone.

Vi beskar buskar i ett par dagar i Sigtuna. Med tigersåg, japansågar och sekatörer. Det blev som en ny trädgård. Man kunde se både till grannen och till sjön efteråt.

Idag har vi putsat, rensat ogräs och gjort fint i en trädgård tillhörande en sommarstuga på Svavelsö, inför försäljning. De vita blommorna som växer bland rosorna är kirslkål/kärs i blom. Tänk att ogräs kan vara så fint! 

Tistlar

I denna rabatt skulle det finnas blommor någonstans. Såg mest tistlar. Började rycka och tog hjälp av spade för att gräva upp de elakingarna.