Ligusterhäck mellan tomterna 

Saltsjö-Boo 

I två dagar har vi varit ute på en nybyggd bostadsrättsförening i Saltsjö-Boo och planterat häck mellan tomterna. Plantorna var 100-150 cm höga, friska och fina men inte särskilt täta. I fortsättningen ska vi rekommendera våra kunder att beställa yngre plantor inför häckanläggning säger Ulrika. Om man vill ha en fin tät häck ända nerifrån roten måste man börja med beskärningen i tid!

 

Stort anläggningsjobb

Sundbyberg

I två veckor har vi arbetat med en bostadsrättsförening i sundbyberg. Förbättring av 740 kvm gräsmatta, anläggning av 65 m lång stenmölsgång och grysuta runt en leksandlåda. Nästa vecka ska vi tillbaks och lägga plattor. Fortsättning följer... 

 

Plattsättning på äldreboendet Aleris

Nacka

På äldreboendet Aleris i Nacka behövde dom ha en bredare gångbana att gå på för att få ordentligt rum med rullatorer och rullstolar. Samtidigt behövde dom få plattorna omlagda då de hade börjat sätta sig fel. Gången blev fin! :)

I sensommar ska vi tillbaks och förbättra gräset.

 

Bo får en ny häck av bok

Rönninge

En regnig dag åkte vi ut till Bo i Rönninge för att anlägga en insysnsskyddande häck av bok samt upprensning av sly från en slänt. Mot kvällen sprack det upp och solen tittade fram.

 

Vi anlägger en ny gräsmatta

Djursholm

Anläggning av ny gräsmatta på en BRF i Djursholm. Maya fräser bort grässvål och Ulrika fördelar ut ny fin jord. 

  • Ulrika fördelar ny fin jord.

 

Vårstädning under tidspress

Haninge

Dagens utmaning var att röja så mycket vi kunde på fyra timmar. Plattorna var fulla av ogräs och buskarna behövde beskäras. Efter buskbeskärning och ogräsrensning blev det en helt annan trädgård. 

Entrén fick sig också en putsning då buskarna beskurits lite väl högt. Det blir bättre om man skär ner dem lite längre ned.

 

Beskärning av thuja

Jakobsberg

 

Hur man beskär äppelträd

 

Idag har vi varit på fortbildningskurs med experternas experter i äppleträdsbeskärning. Vi har bland annat diskuterat och bytt erfarenheter med varann angående hur man beskär unga träd, så kallad uppbyggnadsbeskärning, hur man beskär gamla äppleträd, skadade träd, stympade träd, sjuka träd och hur man får igång träd som inte sätter så mycket frukt.

Vi har tränat på att ympa och vi har tränat på att klättra med sele i mycket höga träd, för säkerhetens skull.

 

Äppelträdsbeskärning 

Mörby

Äppelträd som har mycket vattenskott har tidigare blivit för hårt beskurna. Trädet har då förlorat för stor mängd löv för att kunna förse trädet med den energi det behöver via fotosyntesen. Trädet svarar i panik med att skjuta massor av nya skott. Om man då igen tar bort dessa hamnar man i moment 22.

Vi beskär fruktträden varsamt med målet att under ett par års tid reducera antalet vattenskott och ta fram trädets vackra form och funktion, dvs att ge fin frukt. Var rädd om dina träd och anlita någon som är kompetent inom fruktträdsbeskärning.

 

Våren är här

Nu är äntligen våren här! Trädgårdssäsong har börjat. Vi är ute och beskär träd, buskar och häckar. Välkommen att kontakta oss för att få hjälp i din trädgård.

 

Vintertid

Vad gör trädgårdsföretagen på vintern? Många skottar snö, något som dock vissa vintrar är en verklig bristvara - och när det väl snöar kan det hålla på i 4 dagar i sträck! Hos oss är vintern tid för semester, administration, tid för att se över verksamheten, förbättra arbetsrutiner samt tid för förkovring och vidareutbildningar. Ett av våra nya favoritföretag är Acama Konsult AB som är mycket duktiga inom vår bransch!