Anlägger nya rabatter och lägger ölandssten 

Lidingö

Här jobbade vi med ett stor projekt som innefattade både plattsättning med ölandsten och anläggning av en rabatt byggd med torvblock. Till vänster är bilder från arbetet med plattsättningen och till höger från anläggning av rabatten och diverse plantering. 

Här är lite bilder från när plattsättningen är så gott som klar och torvblocksrabatten är på plats. 

 

Gunillas betongplattor behöver läggas om

Djursholm

Plattorna var lagda enligt gammal teknik och hade satt sig. Dags för omläggning.

 

Rabatt som restaureras

En rabatt som blivit lite väl rufsig och vildvuxen behöver få ny struktur. Inga nya växter planterades utan en del togs bort, en del arrangerades om, kantstenarna fixades till. Svårare än så behöver det inte vara. Den 20 år gamla rosen gick dock inte att gräva upp med spade för att flyttas, roten fick huggas av med yxa!

 

Äppelträd som brakar sönder

Djurgården

Vi är på Djurgården och sköter en trädgård ett par dagar per vecka. Plötsligt hörs det ett långsamt knakande. Det visar sig vara ett mycket gammalt äppelträd som ger upp för tyngden av äpplen. Det fläks itu. Återstår bara att såga ner det, tyvärr. Synd att inte äpplena hunnit mogna åtminstone.

 

Buskröjning

Sigtuna

Vi beskar buskar i ett par dagar i Sigtuna. Med tigersåg, japansågar och sekatörer. Det blev som en ny trädgård. Man kunde se både till grannen och till sjön efteråt.

 

Trädgård på Svavelsö

Idag har vi putsat, rensat ogräs och gjort fint i en trädgård tillhörande en sommarstuga på Svavelsö, inför försäljning. De vita blommorna som växer bland rosorna är kirslkål/kärs i blom. Tänk att ogräs kan vara så fint! 

 

Ogräs vs rosor

Hägersten

I denna rabatt skulle det finnas blommor någonstans. Såg mest tistlar. Började rycka och tog hjälp av spade för att gräva upp de elakingarna.

Hittade några stackar halvdöda rosor efter att grävt bort allt ogräs. Vet inte om det var finare i rabatten med ogräset? Då var det i alla fall grönt!